sobota 26. července 2014

Effaclar aneb honba za kosmetikou na problematickou pleť

Krásný den všem, 

po dlouhé době se vrhám na recenzi. 

Už krásných deset let mě trápí moje problematická pleť. Vždy se to na čas relativně uklidní a pak zase vypadám jako puberťák. A tak zkouším co se dá. Z lékárny už jsem vyzkoušela kde co a naposledy jsem se rozhodla pro Effaclar od La Roche-Posay. Mám od této značky makeup Toleriane Teint - nejlepší makeup, co jsem doposud vyzkoušela a asi u něj dlouho zůstanu. 


Musim říct, že řada Effaclar mě zase až moc nezaujala a výsledky jsem taky nepociťovala. Ale popořádku. 

V lékárně jsem se radila s paní lékárnicí a řekla mi, že si tuhle řadu všichni chválí (nechtěla jsem Vichi ani Biodermu). Jenže ... Moje pleť je sice problematická, póry se mi ucpávají, samý pupínek, ale zároveň vůbec není mastná, spíš naopak - suchá. Takže najít něco vyhovující opravdu není snadné. Všechny produkty na problematickou pleť počítají většinou zároveň i s mastnou pletí. A to byl kámen úrazu právě u čistícího gelu. Strašně vysušuje - ale mě opravdu extrémně. Pleť byla hrozně napnutá a pocit opravdu nebyl příjemný. 


Krém Effaclar K je obnovující péčí pro mastnou a smíšenou pleť. 


Effaclar K poprvé kombinuje LHA s retinyl linolátem, účinným derivátem retinolu speciálně adaptovaným potřebám mastné pleti. Prokázaný anti-recidivní účinek na nedokonalostech pleti. Optimální tolerance.
  • Indikace: Smíšená až mastná pleť, nepravidelný povrch, ucpané póry.
  • Vlastnosti: Mikroexfoliační účinek napomáhá uvolnit ucpané póry, zlepšuje povrch pleti a zabraňuje  opětovnému ucpávání pórů způsobující tvorbu nových nedokonalostí.
  • Výsledky: Povrch pleti je vyhlazený, póry jsou čisté a stěžené. Nedokonalosti dlouhodobě mizí.(zdroj)

Krém byl na pleti příjemný, hydratace byla téměř nulová, ale bohužel ani po dvou měsících užívání jsem nepostřehla žádné viditelné změny. Takže pro mě je Effaclar řada naprosto nevyhovující. Jako i většina další lékárenské kosmetiky, která je většinou uzpůsobena mastné problematické pleti. Hodně jsem četla chvály na nový Effaclar DUO, ale ani to mě nepřesvědčilo ke koupi. 


Teď jsem u Clinigue a zatím jsem spokojená, uvidíme, jak se pleť bude vyvíjet. Přidala jsem denně ještě doplněk stravy - zinek a zdá se, že mi opravdu chyběl. Vypadám tak nějak zdravěji a drobné pupínky se ztratily. 

Čím vy bojujete proti pupínkům, flíčkům a ucpaným pórům?? 


9 komentářů:

  1. Musím říct, že mám po vysazení HA podobný problém - akné se šílenými záněty a hodně dehydratovaná až sušší pleť. Momentálně zkouším hydratační krém se šnečím slizem od Cougar a jsem celkem překvapená, že se to pomalu lepší. Krupička zmizela a větší pupínky se zmenšily. Spíš nevím, co s jizvama, na ty trpím hodně a několik let nemizí :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem vysadila a ta změna na pleti je děsná, nikdy jsem s pletí neměla problém kromě akné v pubertě. Teď používám noční krém od Nivei na normální, smíšenou pleť a na den arganový olej na mokrou pleť nebo ještě Excipial a super :-)

      Vymazat
    2. No já právě taky ne, tedy ne tolik a nikdy jsem neměla akné na tvářích :( Od Nivey mě teď pár věcí na smíšenou pleť zaujalo, tak zkusím, díky za tip :)

      Vymazat
    3. Přesně ten samý problém holky. Po vysazení HA zhoršení a teď se mi to přesunulo na tváře. Krupička jak blázen, sem tam obří pupen. Jizvy už mám taky. Nevydržela jsem to a šla jsem na kožní a aktuálně týden používám Duac gel a zlepšení je vidět.

      Vymazat
  2. Vichy na mém obličejí dělá hotovou paseku, takže to odmítám do konce života. Tak jsem taky na radu lékarnice si koupila tohle a ten gel vážně tak vysušuje a ikdyž jsem po rtech jako nepřejížděla, tak jsem je měla tak vysušené, že jsem si dávala balzám tak 5krát denně a ten druhý Effaclar K jsem nezaznamenala žádný efekt..

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem měla možnost vyzkoušet a musím říct, že krém mi vůbec nevyhovoval a nijak neúčinkoval. Na gel naopak nemůžu nic říct. Nevysušuje mě, i když nemám mastnou pleť. Používám ho ráno, pak hydratační krém a v pohodě.Účinky, ale taky moc nepozoruju.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem u Effaclar a vůbec u La roche nikdy výsledek neviděla a když, minimální. Když mám pupínky, tedy tu krupičku, použiju peeling a pak samozahřívací masku od Garnier, která je asi takovou korunou Garnieru, zbytek stojí za...na lokální léčbu akné používám tyčinku z Body Shop, která zatím nejvíc funguje. Kŕem je dobrý od Biothermu nebo Clinique, ale ani Vichy mi problém nedělal. V lékárnách si řikam o vzorky, však jich mají dost. Dobrá je čistící maska Lierac, ale jenom ze vzorku:D Jinak co mi jednou poradila kožní: Mýt pleť jen Physiogelem a Zynerith. Ale nechci vidět ten cirkus, až vysadím antikoncepci. Udělala jsem to na rok a to bylo něco:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám s Effaclarom dobré skúsenosti, akné mi nezhoršil, síce ho nejako extra nezlepšil, ale všetky tieto krémy sú skôr podpornou liečbou, takže ja som ani zázraky nečakala, ale ich gél je podľa mňa najlepší na svete, pleť nevysušuje, jemne vonia a podľa ma je veľmi jemnučký. Tiež je skvelý aj Effaclar H, používam ho v zime ako hydratačný krém a tiež ako podklad pod make-up a je super.
    Bianka
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře, moc si cením jakékoliv zpětné vazby