středa 29. ledna 2014

Moje pravidelná péče o nehty a ruce

Ahoj všem,

jak jsem slíbila, tak píšu. Jsem tu se svou rutinní péčí o ruce a nehty. Není to nic objevného, ale třeba někoho některé výrobky zaujmou...



Popravdě jen málokdy se stane, že nemám nalakované nehty. Připadám si pak jak neučesaná, taková ušmudlaná a vůbec mi to nedělá dobře. :) Takže svou pravidelnou rutinu začínám odlakováním. Pořídila jsem si už druhé balení odlakovače Cien z Lidlu a je to super věc. Jsem s ním moc spokojená, funkční, skvělá cena, bez acetonu a s dávkovačem. 

Čas od času použiju také kúru na nehty od přírodní kosmetiky Alterra. Je to olejíček/vodička  - obsahuje kofein a mangový extrakt a má nehty vyživovat a zpevňovat. Když tuto kúru používám, obvykle lakuju pak nehty až za několik hodin. 


Po důkladném odlakování a případné kúře přichází na řadu úprava nehtů a kůžičky. Používám pouze papírové pilníky, jiné mi nevyhovují. Třepí se mi nehty, takže je někdy vezmu i jemnější stranou zvrchu. Po úpravě vždy používám podkladový lak. Nejraději mám ten od P2 Long Lasting. Přijde mi, že s ním drží lak opravdu nejdéle. 


Po použítí barevného laku téměř vždy používám top coat. Mým nejoblíbenějším je Essence Quick Dry Top Coat. Po zaschnutí se vrhám na kůžičku kolem nehtů. Mám dva oblíbené produkty. Ihned po nalakování používám olejíček Rival de Loop z drogerie Rossmann. Krásně hydratuje a relativně rychle se vstřebává. Pravidelně pak před spaním používám krém od P2. Obsahuje meruňkový olej a skvěle kůži změkčí a hydratuje. 


Mezi moje oblíbená mazadla patří pak následující: kokosový olej a Nivea - obojí v zimě nepostradatelné. Tyto dva výrobky pak používám především na noc, jednou za týden pak ještě v kombinaci s bavlněnými rukavicemi. Na ruce nanesu velkou vrstvu - většínou obou produktů, nasadím rukavice a jdu spát :). Většinou je pak v noci sundám ani nevím jak. Ráno jsou pak ruce i kůžička kolem nehtů krásně měkké a hydratováné. 
Přes den pak nejvíce používám krém od Neutrogeny a Yves Rocher. 




Jaká je vaše rutinní péče? Máte nějaký oblíbený produkt, na který nedáte dopustit? Nějaký super tip na hydrataci suché nehtové kůžičky?

6 komentářů:

  1. Ten odlakovač od Cien taky ráda používám. Já se přiznám, že dělat si manikúru nesnáším, takže se čas od čas na péči objednám..

    Teď na kůžičku používám něco citronového od Lush (bylo to v Ladyboxu) a jsem docela spokojená.

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to někdy taky hrozně otravuje, ale moje ruce bez toho vypadají fakt šíleně :(

      Vymazat
  2. Já se musím přiznat, že jsem celkově na jakoukoliv péči lajdák. Mám období, kdy pravidelně promazávám kůžičku kolem nehtů každý den a pak mám období, kdy na nehty sotva sáhnu. Samozřejmě si pak stěžuju, jak je mám ošklivé a podobně :)) Kokosový olej se mi také osvědčil a aktuálně používám jendu super věc od P2, ale o té se brzy dočtete u mě na blogu, takže mlčím :))

    Short messages by Lucy...

    OdpovědětVymazat
  3. Teď v poslední době, jak je mráz, jsem měla docela problémy s kůžičkou okolo nehtů. Mazala jsem furt a stejně žádný výsledky. Tak teď asi třetí noc používám taky právě Niveu na noc. Fakt dost silnou vrstvu a rukavice a spát. :D A přesně, taky si je v noci svleču a ani o tom nevím. :)) No ale zabírá to skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mala by som si asi od teba brať príklad :D ..... stále máš tak krásne upravené nechty a vidno, že sa celkovo o svoje ruky staráš a ja som v tom úplný lajdak, mne sa ledva chce niekedy nalakovať nechty a nieto ešte toľko prípravkov používať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stále taky ne ... ráda bych, ale občas se mi do toho vůbec nechce :)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře, moc si cením jakékoliv zpětné vazby